LIFE4YOU HUNDFRISÖRUTBILDNING

Nyhet !!!! Onlineutbildning Basutbildning Hundfrisör
Du kan vara med i en pilotgrupp som börjar 10/9 +2-3 IRL Workshop.
Två platser kvar.
Rabatterat pris: 25000 kr ink moms.
Maila ditt intresse.
 

BASUTBILDNING

PÅBYGGNADSKURS


START: Löpande starter med max 3 elever/ start.Start 4: Oktober 2018
Start 5: December 2018
2019
Start 1: Jan 2019
Start 2: Mars 2019Hundfrisör är ett yrke som du väljer för att du är intresserad av hundar ,  är social och har en dröm att vara nära hundar. Du är kreativ och har en skapande ådra. Du vill jobba med kunder och möta deras önskmål att göra deras bästa vän fin och fräsch. 
Hundfrisörutbildningar i vår regi följer alltid ledorden säker, tydlig och trevlig. Det innebär att både du och kunden ska känna sig säkra på att vi kan hantera hunden och att inga behandlingar får skada eller leda till skada på hunden.
Vårt arbete som vi gör med hunden ska vara tydligt, så att såväl matte eller husse vet förutsättningarna för besöket och att hunden förstår vad som kommer att ske och vad det momentet innebär. Sist men minst lika viktigt – trevligt bemötande. En trygg kund känner sig just trygg när den och hunden blir trevligt bemötta. Det skapar grunden för ett gemensamt förtroende och långvarig kundrelation. Att vara en hundfrisör är ett livslångt lärande och du kommer behöva mycket praktisk träning och fördjupa dig utöver basutbildningen. Du får se denna del som en bra plattform att stå på för att känna dig tillräckligt trygg att genomföra de vanligaste förekommande vardagsklippningarna på en hundsalong.


Detta är en hundfrisörutbildning för dig som vill bli diplomerad hundfrisör och som idag saknar relevanta kunskaper eller som har erfarenhet, men vill diplomera dig. För att bli antagen till utbildningen behöver du inte ha tidigare erfarenhet av trimning eller klippning, men du har stor nytta av att ha någon typ av kännedom om yrket eller hantering av hundar. Samt är en god grund för fortsatt utveckling. Inom ramen för utbildningen får varje deltagare en individuellt anpassad studieplan. En del av studiematerial i basutbildningen är studio dogs förträffliga material.
www.studiodog.se

START: Löpande starter med max 3 elever/ start.
Start 2: September 2018
Start 3 November 2018

2019
Start 1 Februari 2019
Start 2: April 2019


Vidareutbildningen är hundfrisörutbildningen för dig som redan har en god kunskap om yrket eller har gått Grundutbildningen och som vill utvecklas i raskunskap och olika typer av rasklippningar.
 
Målet med utbildningen är att ge en djupare pälsvårdskännedom, kunna hantera hundar ur olika rasgrupper som ska bli klippta eller trimmade enligt rasstandard.
Vi jobbar med små grupper och försöker vara så flexibel som möjligt för att du ska kunna gå din utbildning men ändå kunna jobba med ditt arbete, utan för mycket och långa avbrott. Vi kommer tillsammans överens om  ett schema som fungerar. Men vi rekommenderar att du gör 2-3 dagar i följd för att sedan åka hem och ha din praktik i ca 2-5 veckor och sedan kommer du tillbaka. 

Det blir ett individuellt upplägg i den mån det går.

INNEHÅLL PÅ BASUTBILDNING

INNEHÅLL PÅ PÅBYGGNADSUTBILDNING

Innehåll
Praktik
Lära sig grunderna i trimning, dvs plockning av päls
Lära sig hantera och klippa med maskin
Lära sig klippa med olika sorters saxar
Få kunskap om olika rasers pälsvård och olika pälstyper
Hantera olika sorters hundar och se grunderna till rastypiska klippfrisyrer även att du ska kunna plocka en tax, jack russel och borderterrier päls.
Olika lättskötta frisyrer.
Hur tar vi hand om toviga pälsar?
Verktygsvård
Pälsvårdsprodukter
Spa och Bad
Fön och Torkhantering
Rengöring och Smittspridning
Ergonomi
Möta kunder
 
Teori Online och Eget Arbete 
Anatomi
Raskunskap
Näringslära
Starta Eget-Coaching
Hundens Språk
Film på en "Teddyklippning"
Regler och riktlinjer
Spa presentation
Första Hjälpen

Innehåll
Praktik
Lära sig grunderna i trimning, dvs plockning av päls
Lära sig hantera och klippa med maskin
Lära sig klippa med olika sorters saxar
Få kunskap om olika rasers pälsvård och olika pälstyper
Hantera olika sorters hundar
Gå genom rastypiska frisyrer som är vanliga på ett trim: Golden Retriver, Bichon Frise, Schnauser, Cocker Spaniel, Springer Spaniel, Westie, Tax, Border Terrier 
Göra "gulliga" salongsklippningar på blandraser.
Olika lättskötta frisyrer som är icke rastypiska
Verktygsvård
Pälsvårdsprodukter
Spa och Bad
Fön och Torkhantering
Rengöring och Smittspridning
Ergonomi
Möta kunder 
 
Teori Online och Eget Arbete
Anatomi
Raskunskap
Kundbemötande
Näringslära
Starta Eget-Coaching
Hundens Språk
Film på en "Teddyklippning"
Regler och riktlinjer
Spa presentation
Första Hjälpen

Diplomering och mer info angående utbildningarna

För att diplomeras krävs det att du klarat av både ett teoretiskt och ett praktiskt prov på basutbildningen.
På påbyggnadssutbildningen krävs det två praktiska prov och ett teoretiskt.
 Det teoretiska provet innefattar såväl pälskunskap, raslära och kännedom om de vanligaste hud- och pälssjukdomarna. Det praktiska provet består av en korrekt utförd valpklippning och även en trimras på påbyggnadssutbildningen.
Efter avslutad utbildning kommer din kursledare finnas kvar som mentor för dig.
 
BASUTBILDNING:
Längd: ca 180 handledda timmar samt fyra veckors egen praktik. Samt Onlineteori+inläsning av olika kompendium ca 30-40 timmar.
Kostnad: 30 000 kr exkl. moms.
Spara din faktura så kan drar du av alla utbildningskostnader som du får under utbildningens gång, när du får din F-skatt sedel.

PÅBYGGNADSUTBILDNING:
Längd: ca 160 handledda timmar samt egen praktik. Samt Onlinedelar+inläsning av olika kompendium.
Kostnad: 30 000 kr exkl moms

Om du vill gå båda bas och påbyggnadsdel: 55 000 kr ex moms (du får 5000 kr rabatt). Då blir utbildningen totalt på ca 300 timmar.
 
Om du fått besked att du är antagen och har bestämt dig för att deltaga så betalar du en anmälningsavgift på 25% av utbildningskostnaden.
Den resterade delen av utbildningskostnaden ska sedan vara fullt inbetald senast fyra veckor innan kursstart. Ev mat- och logikostnader tillkommer.
Vi tillhandahåller nödvändig utrustning du behöver under utbildningen. Det finns möjlighet till Delbetalning av kostnaden, men då ska det vara färdigbetalt till sista träffen på utbildningen och för att du ska få ditt diplom.
För dig som är resande så kan vi eventuellt ordna del i en gästlägenhet. Det kostar 350 kr/natt.

ELEVBONUS.
 

När du som elev har gått vår utbildning får du olika förmåner av oss. I Basutbildningen ingår det en klipp och trim bok och fördjupningsdelen ingår två böcker.
Du får rabatt och förtur på våra event med hundtema och på våra vidarutbildningar
Du får rabatt på pälsvårdspaket.
Du får rabatt på verktygspaket.
 

Theresia Malm är din huvudlärare och är Diplomerad Hundfrisörinstruktör. Är välutbildad inom Hundyrket. Har arbetat som Hundpsykolog, Hundinstruktör, har drivit ett hunddagis i 12 år, Utbildat inom hund i 15 år.
Är utbildad inom marknadsföring, pedagogik, metodik, psykologi, starta eget, försäljning,coach och mentorskap.Yvette Malm är din lärare inom Basutbildning inom hundfrisering. Jobbat på trim och assisterat i nio år. Är utbildad hundpsykolog och hundinstruktör friskvårdskonsulent.
Har drivit ett hunddagis med Theresia i 12 år. Tävlat internationellt inom Hundsporten Heel Work to Music.