Ett brev till dig som som vill veta bakgrund om Theresia och Yvettes hundfrisörutbildningar:
 


Hej :)
När jag ville bli hundfrisör så fanns inga hundfrisörutbildningar, precis som det även inte fanns hunddagisutbildningar mm som det finns idag. Och vi pratar om för ca 16 år sedan.
Det hundföretag som jag hade då hette Hundoasen och jag hade inhyrda hundfrisörer.

En av dem hette Lina Moe och hon är en fantastisk hundfrisör och pudelexpert. Hon och jag slog våra kloka huvuden ihop och bestämde oss för att starta upp en hundfrisörutbildning. Jag skulle undervisa i de teoretiska ämnen som tex hundens språk, stresshantering, etologi mm, och Lina höll i den praktiska biten. Jag gick bredvid Lina så mycket jag bara fick tillfälle till och lärde mig så sakteliga grunderna till hundfrisöryrket. Vår första utbildning hade vi i våren 2005 och vi hade 6 st elever.

Det fanns ingen direkt mall att gå efter, utan vi byggde upp och gjorde om och förbättrade. Sedan så avslutade vi vårt samarbete och nästa duktiga frisör hyrde in sig och vi två fortsatte med hundfrisörutbildnigarna och jag fortsatte min "lärlingtid" på mitt eget företag. Åkte till olika uppfödare för att förkovra mig i raser som pudel, tax, foxterrier, springer spaniel.  Jag gick lärling i ca 3 år och startade upp mitt trim på Hundoasen 2007.

2008 utbildade jag mina första två egna elever Ida Lindgren www.vi2hundcenter.se och Marina Lindberg www.tassapa.se.

Och sedan har det bara rullat på, jag har provat olika former av utbildning på hundfrisör, längre varianter och kortare. Men jag har alltid haft mycket hands on på utbildningarna varvat med teoripass.

Jag själv har fortsatt att utbilda mig genom olika kick offer, seminarium, fördjupningskurser: Hanna Casell tre dagar fördjupning av olika klippningar, pumiklippning, pudel igen, Asian Fusion, Creating Grooming, schnauser, golden mm
Har utbildat ca 280 st hundfrisörer på dessa 14 år och ett hundratal till inom hunddagis, hundpsykologi, hundinstruktör, starta eget kurser, besökshundsekipage.
Så underbart roligt och kreativt.

 Har jobbat på ca 8 hundsalonger runt om i Stockholm.
Startade upp ett Trimmis i Haninge och ett i Tyresö. Är just nu på Dogga på Söder och på Tyresö Djurmagazin.
2016 sålde vi en del av vår verksamhet och vi startade upp vårt nya varumärke Life4You.


För dig som vill och önskar startar vi upp en längre utbildning till Hundfrisör. Vi kommer att fortsätta behålla våra spa, bas och fördjupningsutbildningar som vanligt.

Tack för att du läste ända hit. Och välkommen in på våra olika flikar och info. Och tack alla underbara elever som vi fått träffa genom åren. Inga namn , ingen glömd. Men ni har berikat vårt liv, vi har fått glädjas åt er framgång och personliga utveckling. Vi har även fått torka tårar ibland. TACK !

Mvh Theresia Malm
VD Life4You AB 

http://gansub.com/s/H5Cki/