PP

VÄLKOMMEN TILL LIFE4YOU ACADEMY

Välkommen till Life4You Academy Hundfrisörutbildning. Sedan starten 2003 har vi utbildat över 300 personer inom Norden till att få uppnå sin dröm till hundfrisör.

DU ÄR KREATIV

Hundfrisör är ett yrke som du väljer för att du är intresserad av hundar ,  är social och har en dröm att vara nära hundar.
Du är kreativ och har en skapande ådra. Du vill jobba med kunder och möta deras önskmål att göra deras bästa vän fin och fräsch. 
Hundfrisörutbildningar i vår regi följer alltid ledorden säker, tydlig och trevlig. Det innebär att både du och kunden ska känna sig säkra på att vi kan hantera hunden och att inga behandlingar får skada eller leda till skada på hunden.
Vårt arbete som vi gör med hunden ska vara tydligt, så att såväl matte eller husse vet förutsättningarna för besöket och att hunden förstår vad som kommer att ske och vad det momentet innebär.
Sist men minst lika viktigt – trevligt bemötande.

 

Hur går det till?

En trygg kund känner sig just trygg när den och hunden blir trevligt bemötta. Det skapar grunden för ett gemensamt förtroende och långvarig kundrelation. Att vara en hundfrisör är ett livslångt lärande och du kommer behöva mycket praktisk träning och fördjupa dig utöver basutbildningen. Du får se denna del som en bra plattform att stå på för att känna dig tillräckligt trygg att genomföra de vanligaste förekommande vardagsklippningarna på en hundsalong.
All praktik sker i våra olika salonger, så du får träffa så många olika raser och individer som möjligt-

 Du får följa med oss på en av våra salonger inom Stockholmsområdet(Tyresö) som vi jobbar i på ett rullande schema. Totalt på basutbildningen kommer du få träffa ca 100-120  olika raser och individer.
All undervisning är sker i salongerna där vi kommer varva mellan ren undervisning av Theresia på olika raser till att du själv får öva och har mycket hands on.

Målet är att du efter ca halva utbildningen kan med översyn klippa/trimma ca 3 hundar/dag från topp till tå. Allt ifrån salongsfrisyrer, rastypiska frisyrer(på basnivå) och trimhundar.
Självklart har du en fullt utrustad plats med allt du behöver under din utbildning. Och vi hjälper gärna till med beställning av klipp/trim verktyg där du får ta del av våra förmånliga rabatter hos våra leverantörer som vi samarbetat med i minst 10 år.


Detta är en hundfrisörutbildning för dig som vill bli diplomerad hundfrisör och som idag saknar relevanta kunskaper eller som har erfarenhet, men vill diplomera dig. För att bli antagen till utbildningen behöver du inte ha tidigare erfarenhet av trimning eller klippning, men du har stor nytta av att ha någon typ av kännedom om yrket eller hantering av hundar.
Samt är en god grund för fortsatt utveckling. Inom ramen för utbildningen får varje deltagare en individuellt anpassad studieplan.

Vi jobbar med små grupper och försöker vara så flexibel som möjligt för att du ska kunna gå din utbildning men ändå kunna jobba med ditt arbete, utan för mycket och långa avbrott.
Vi kommer tillsammans överens om  ett schema som fungerar. Men vi rekommenderar att du gör 2-3 dagar i följd för att sedan åka hem och ha din praktik i ca 2-5 veckor och sedan kommer du tillbaka.

GENERELLT INNEHÅLL PÅ VÅRA UTBILDNINGSPAKET TILL HUNDFRISÖR
(SKILLNADEN MELLAN PAKETEN HITTAR DU UNDER FLIKEN:BESKRIVNING AV DE OLIKA PAKETENS INNEHÅLL)

LÄRARLEDD PRAKTIK PÅ PLATS I VÅRA SALONGER I STOCKHOLM.
Lärarledd praktisk övning på plats med oss & du får även inspelade filmer och allt material på en utbildningsportal så du tillgodoser dig all utbildning på bästa sätt. Där kan du titta på alla moment om och om igen.
 
BASUTBILDNING/SALONGSUTBILDNING:
 
Längd:: från 180 handledda timmar på plats i våra salonger (beroende på vilket paket du har valt)samt egen träning hemma på ett visst antal hundar.
Samt Onlineteori+inläsning av olika kompendium ca 160  timmar
Totalt: från 340 lektionstimmar+ egen praktik

Onlinemöten:
1 gång i månaden träffar du dina klasskamrater och även de "gamla" eleverna där vi har möten om olika aktuella möten.

Feedbackmöten:
1-2 ggr/utbildning träffar du Theresia online där du visar upp dina hundar som du har klippt hemma och får feedback på dina praktikhundar. 

Bonusmaterial Online:
med följande bla ämnen och mycket mer
Teori Online och Eget Arbete
Frivillig hantering
Anatomi
Raskunskap
Kundbemötande
Ergonomi
Näringslära
Starta Eget-Coaching
Hundens Språk
Regler och riktlinjer
Spapresentation
Första HjälpenDu kan betala med Klarna https://www.bokadirekt.se/boka-tjanst/cryokliniken-44191/utbildning-1735376

och 
Låna räntefritt till din hundfrisörutbildning


Spara din faktura så kan drar du av alla utbildningskostnader som du får under utbildningens gång, när du får din F-skatt sedel.

Premiumpaket till Hundfrisörutbildning


Premiumpaketet är hundfrisörutbildningen för dig som redan har en god kunskap om yrket och/ eller har gått basutbildningen och som vill utvecklas i raskunskap och olika typer av rasklippningar. Eller som vill ha en riktigt stabil och trygg grund att stå på både som egenföretagare och hundfrisör.
 
Målet med utbildningen är att ge en djupare pälsvårdskännedom, kunna hantera hundar ur olika rasgrupper som ska bli klippta eller trimmade enligt rasstandard.
Vi jobbar med högst 2 personer/halvår och försöker vara så flexibel som möjligt för att du ska kunna gå din utbildning men ändå kunna jobba med ditt arbete, utan för mycket och långa avbrott. Vi kommer tillsammans överens om  ett schema som fungerar. Men vi rekommenderar att du gör 2-3 dagar i följd för att sedan åka hem och ha din praktik i ca 2-5 veckor och sedan kommer du tillbaka. 

Det blir ett individuellt upplägg i den mån det går.

Längd: ca 280 handledda timmar på våra salonger i Stockholm samt egen praktik hemma.

Samt Onlinedelar+inläsning av olika kompendium med 160 timmar.
Totalt: ca 580 lektionstimmar( inklusive basdelen också + egen praktik)

Du kan även betala med Klarna:
https://www.bokadirekt.se/boka-tjanst/cryokliniken-44191/utbildning-1735376

eller.
https://www.humanfinans.se/life4you.html


 

DIPLOMERING

För att diplomeras krävs det att du klarat av både ett teoretiskt och ett praktiskt prov på basutbildningen.
På PREMIUMPAKETET krävs det två praktiska prov och ett teoretiskt.
Det teoretiska provet innefattar såväl pälskunskap, raslära och kännedom om de vanligaste hud- och pälssjukdomarna. Det praktiska provet består av en korrekt utförd valpklippning och även en trimras på påbyggnadssutbildningen.
Efter avslutad utbildning kommer din kursledare finnas kvar som mentor för dig.

Om du fått besked att du är antagen och har bestämt dig för att deltaga så betalar du en anmälningsavgift på 25% av utbildningskostnaden.
Den resterade delen av utbildningskostnaden ska sedan vara fullt inbetald senast fyra veckor innan kursstart. Ev mat- och logikostnader tillkommer.
Vi tillhandahåller nödvändig utrustning du behöver under utbildningen.

Det finns möjlighet till Delbetalning av kostnaden, men då ska det vara färdigbetalt till sista träffen på utbildningen och för att du ska få ditt diplom.

För dig som är resande så kan vi  ordna del i en gästlägenhet. Det kostar 350 kr/natt.

Hur betalar jag min utbildning hos er? och vad gäller?
(du betalar alltid 25 % i anmälningsavgift av utbildningskostnaden på alla våra paket vid anmälan)

Du kan betala din utbildning på olika sätt:

*Faktura: Vi sköter faktureringen och skickar till dig efter din anmälan till oss
*Swish
*Klarna:  https://www.bokadirekt.se/boka-tjanst/cryokliniken-44191/utbildning-1735376

*BetalKort-möjligheten kommer i slutet av januari-2023

 Delbetalning 
Låna räntefritt till din hundfrisörutbildning 
*Human Konto – Ett kostnadsfritt kreditlöfte med möjlighet till delbetalning utan ränta!
I samarbete med Human Finans erbjuder vi olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar
och kurser. Du kan t.ex. låna räntefritt till din hundfrisörutbildning och dela upp din
betalning i upp till 24 månader. 
  – låna räntefritt till din hundfrisörutbildning  
Länk:  https://www.humanfinans.se/life4you.html
  

*Vi kan i vissa fall även låta dig delbetala din utbildning enl ö.k. Men då ska allt vara betalt och klart innan ditt sista tillfälle hos oss på din utbildning

Välkommen till oss med en anmälan eller om du har frågor och funderingar
Vänligen Theresia Malm och Yvette Malm.