PP

Vi heter Theresia Malm och Yvette Malm och vårt företag Life4You AB (fd Hundoasen i Nynäshamn)


Theresia har arbetat som Hundfrisör i 17 år och Yvette i 9 år och assisterat Theresia i 12  år. Vi har som specialinriktning att utbilda inom Hundfrisöryrket .
Och har utbildat kunder och kollegor till hundfrisörer runt om i Sverige & Norden.
Theresia är en av åtta diplomerade Hundfrisörinstruktörer i Sverige.
Vi byggde upp en verksamhet som heter Hundoasen i 13 år, men överlät en större del av verksamheten 1/10-2016 och fortsätter att satsa fullt ut på våra hundsalonger och utbildningar inom Hundfrisering och Spa.
Vi arbetar på TYRESÖ ARKEN ZOO och gästspelar ibland på DOGGA som ligger på Södermalm i Stockholm.

Yvette Malm är Life4You Hundinstruktör och är utbildad inom Traditionell Hundträning som tex : valpkurs, vardagslydnad, aktivering,tävlingslydnad mm
Vidarutbildat sig inom Freestyle, Heel Work to Music. Rallylydnad, Kantarellsök, agility mm
Yvette har utbildat hundägare i 13 år med olika kurser flera ggr /veckan inom hennes dåvarande framgångsrika hundföretag Hundoasen.
Tävlat i Landslaget i ett par år och även upp till klass 3 inom olika hundsporter.
Yvette har haft hund i hela livet och har stor erfarenhet och är en problemlösare.

När Theresia ville bli hundfrisör så fanns inga hundfrisörutbildningar, precis som det även inte fanns hunddagisutbildningar mm som det finns idag. Och vi pratar om för ca 20 år sedan.
Det hundföretag som Theresia hade då hette Hundoasen tillsammans med Yvette och vi hade inhyrda hundfrisörer.

En av dem hette Lina Moe och hon är en fantastisk hundfrisör och pudelexpert. Hon och vi slog våra kloka huvuden ihop och bestämde oss för att starta upp en hundfrisörutbildning. Theresia skulle undervisa i de teoretiska ämnen som tex hundens språk, stresshantering, etologi mm, och Lina höll i den praktiska biten. Theresia gick bredvid Lina så mycket det fanns  till och lärde sig så sakteliga grunderna till hundfrisöryrket. Vår första utbildning hade vi i våren 2005 och vi hade 6 st elever.

Det fanns ingen direkt mall att gå efter, utan vi byggde upp och gjorde om och förbättrade. Sedan så avslutade vi vårt samarbete och nästa duktiga frisör hyrde in sig och vi två fortsatte med hundfrisörutbildnigarna och Theresia fortsatte sin "lärlingtid" på Hundoasen
Åkte till olika uppfödare för att förkovra sig i raser som pudel, tax, foxterrier, springer spaniel.  Theresia  gick lärling i ca 3 år och startade upp en salong på Hundoasen 2006.

2008 utbildade vi första två egna elever Ida Lindgren www.vi2hundcenter.se och Marina Lindberg.

Och sedan har det bara rullat på, vi har provat olika former av utbildning på hundfrisör, längre varianter och kortare. Men vårt vinnande koncept är att vi  har alltid haft mycket hands on på utbildningarna varvat med teoripass.

Theresia och Yvette har själva  fortsatt att utbilda sig genom olika kick offer, seminarium, fördjupningskurser: Hanna Casell tre dagar fördjupning av olika klippningar, pumiklippning, pudel igen, Asian Fusion, Creating Grooming, schnauser, golden mm
Har utbildat över 300 st hundfrisörer på under dessa år och ett hundratal till inom hunddagis, hundpsykologi, hundinstruktör, starta eget kurser, besökshundsekipage.
Så underbart roligt och kreativt.
2016 sålde vi en del av vår verksamhet och vi startade upp vårt nya varumärke Life4You.

Tack för att du läste ända hit. Och välkommen in på våra olika flikar och info. Och tack alla underbara elever som vi fått träffa genom åren. Inga namn , ingen glömd. Men ni har berikat vårt liv, vi har fått glädjas åt er framgång och personliga utveckling. Vi har även fått torka tårar ibland. TACK !

Mvh Theresia Malm och Yvette Malm
VD Life4You AB och delägare

Vänligen Theresia & Yvette Malm

Så nöjd och glad att jag valde att utbilda mig till hundfrisör just här, kan verkligen rekommendera Life4You :)/Liv Ollman Gotland

Tack för en superfint klippt Mille/Eva Okijin Tyresö

Tack för den fina klippningen av Elvis /Jytte Tyresö